Donnie en Ta Joela stappen samen de boxring in, en daarna de keuken. Samen maken ze overheerlijke shakshuka! Lees hier het recept! 

Ingrediënten:  

- 1 rode ui 

- 2 teentjes knoflook  

- 3 paprika’s  

- 400g tomatenblokjes in tomatensap  

- 1 bol mozzarella  

- 4 middelgroot ei 

- 15gr koriander 

- 1 brood om te toasten (kan ook brood van de Turkse bakker) 

-  1el olijfolie 

- peper 

- zout 
 
Kookspullen: 
- Hapjespan 

- Snijplank 

- Messen 

- Broodplank 

Aan de slag! 

  1. Snijd de uien in ringen en maak de knoflook klein. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met knoflook +/- 2 min. op laag vuur. 

  1. Snij de paprika’s in kleine reepjes. Lek de bruine bonen uit. Voeg dit toe aan de pan met knoflook en ui en bak +/- 2 minuten mee op laag vuur. 

  1. Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en breng aan de kook. Breng het op smaak met zout, peper en paprikapoeder. 

  1. Breek de eieren erboven. Laat in 6 min. met de deksel op de pan op laag vuur stollen. 

  1. Wanneer de eieren klaar zijn haal je de pan van het vuur en garneer je het met koriander. Lust je geen koriander? Probeer dan eens andere kruiden zoals oregano of rozemarijn.  

  1. Snijd het brood in sneetjes en toast ze. Serveer ze bij de shakshuka om mee te dopen. 

Donnies tips: 

  • Shakshuka wordt vaak gemaakt met paprika. Maar de Shakshuka leent zich ook goed voor andere groenten. Dus gooi je leftovers erbij in de pan!  

  • Als je nou denkt, hoe maak je ruimte voor de eieren? Maak met de bolle kant van een lepel holletjes in het tomatenmengsel.  

  • Shakshuka hoor je uit de pan te eten. Serveer het daarom met geroosterd brood, naan of Turks brood.  

Eet smakelijk!