Vanaf woensdag 13 oktober tot en met vrijdag 5 november kijk je iedere dag naar het nieuwe programma De zin van je leven, gepresenteerd door Jacobine Geel.

Welke zin uit de Bijbel blijft je een leven lang bij? Die vraag staat centraal in het nieuwe KRO-NCRV programma De zin van je leven. Ter ere van de nieuwe bijbelvertaling, die wordt gelanceerd op woensdag 13 oktober, vraagt Jacobine Geel aan 21 uiteenlopende gasten naar een zin uit de Bijbel die hen inspireert, troost of bemoedigd, maar ook die verbaast of misschien zelfs ongemak oproept.

Freek de Jonge
Mei li Vos

Jacobine Geel ontvangt gasten uit alle hoeken van de samenleving; van schrijvers, zangers en theologen tot sporters, wetenschappers en politici. De een-op-een gesprekken met onder meer Freek de Jonge, Susan Smit, Mei Li Vos en Klaas van Kruistum inspireren, verrassen én laten ongemak en verbazing zien. Want wie de Bijbel leest stuit op vervreemdende, maar altijd menselijke verhalen. De onderliggende vraag van De zin van je leven is: heeft de Bijbel nog relevantie in deze tijd? Want voor de broodnodige inspiratie en levenswijsheden kun je toch ook terecht bij tal van (zelfhulp) boeken?

Susan Smit
Klaas van Kruistum

De zin van je leven wordt gemaakt ter ere van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV21), die verschijnt op woensdag 13 oktober. De NBV2 is de nieuwe Bijbel vóór en ván de 21e eeuw.

Kijk je ook?

De zin van je leven is dagelijks (behalve op zaterdag) te zien vanaf woensdag 13 oktober om 17.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2