In Dagboek van een herdershond live wordt het verhaal van één van de populairste televisieseries ooit in een nieuw jasje gestoken. Maar waar gaat dit verhaal eigenlijk over? De cast van dit musicalspektakel legt het je uit. 

In Dagboek van een herdershond live fietst Erik Odekerke een klein dorpje in Limburg binnen om daar aan het werk te gaan als nieuwe kapelaan, het hulpje van de pastoor. Ondanks zijn goede bedoelingen jaagt de onhandige Odekerke veel dorpelingen tegen zich in het harnas.

De cast van Dagboek van een herdershond live vertelt je meer over dit nostalgische verhaal:

Dagboek van een herdershond live speelt zich af in het jaar 1914, de tijd van de opkomst van de mijnen in Limburg. Deze mijnen zouden de bevolking grote voorspoed brengen, maar dat bleek een illusie. Ongelukken, ziekte, armoede en kansenongelijkheid zijn aan de orde van de dag. De jonge kapelaan Erik Odekerke wordt geconfronteerd met de ellende van het mijnwerkers bestaan, en zo komt hij aan het begin te staan van het opkomend socialisme.

In zijn rol als nieuwe kapelaan komt Erik Odekerke voor een reeks dilemma's te staan. Weet hij een juiste balans te vinden tussen zijn hoofd, zijn hart en zijn geloof? Zal hij zich uiteindelijk een goede herder tonen voor zijn parochianen? En wat doet hij met zijn liefde voor Miete, met wie hij eigenlijk geen toekomst heeft?

Dagboek van een herdershond live...

...is te zien op zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Meer weten over dit bijzondere musicalspektakel?

 

De cast van Dagboek van een herdershond live met Thomas Cammaert, Angela Schijf, William Spaaij en Nandi van Beurden