De maand oktober zit weer vol nieuwe en oude programma’s. Bekijk welke programma’s jij deze maand kunt bewonderen!

70 jaar TV: persoonlijke verhalen

In 70 jaar TV: persoonlijke verhalen maakt Anita Witzier, vanuit het oog van de kijker, een reis door het verleden van de Nederlandse televisie. Ze bezoekt mensen voor wie een bepaald tv-programma of fragment veel heeft betekend en soms zelfs bepalend is geweest voor hun verdere leven.

70 jaar TV: persoonlijke verhalen, maandag 4 oktober om 18.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

SpangaS: de campus

In SpangaS draait het om de leerlingen uit twee klassen van het Spangalis College. We volgen ze in hun alledaagse leven op de middelbare school en soms ook thuis. Van dikke vriendschap tot misverstanden, ruzies en het weer goed maken, van verliefd zijn tot verkering hebben en soms ook liefdesverdriet. Maar in SpangaS doen ze dat nooit alleen, want vrienden slepen elkaar overal doorheen. Ja toch!

Spangas: de campus, vanaf maandag 4 oktober om 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

Zeikwijven

Met Zeikwijven belicht KRO-NCRV op verrassende en originele wijze de verschillen tussen mannen en vrouwen, en dan met name de gevolgen van deze verschillen voor de vrouwen. Met duidelijke voorbeelden geeft Zeikwijven de kijker een ander perspectief op zaken in de samenleving die veelal op mannen is gericht en die we te vaak als vanzelfsprekend ervaren.

Zeikwijven, donderdag 7 oktober om 21.40 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

De zin van je leven

Jacobine Geel stelt in haar nieuwe programma De zin van je leven aan een keur aan gasten zoals schrijvers, zangers, politici, theologen, wetenschappers en sporters de vraag ‘welke zin uit de Bijbel blijft je je leven lang bij?’

De zin van je leven, vanaf woensdag 13 oktober dagelijks (behalve op zaterdag) om 17.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

How To Be Young

In de nieuwe serie How To Be Young schetst Margriet van der Linden de vaak schokkende en ontroerende leefwereld van Europese jongeren.

We leven in een tijdperk dat bol staat van zorgen: polarisatie, politieke instabiliteit en onderdrukking. Wat doen Turkse jonge vrouwen als ze aangerand, verkracht of beschoten zijn? Hoe is het met de enorme groep Wit Russische studenten in Litouwen, die het geweld van dictator Lukashenko zijn ontvlucht?

Dit zijn de actuele vragen die aan bod komen in How To Be Young, de nieuwe documentaire-serie van Margriet van der Linden.

How To Be Young, vrijdag 15 oktober om 22.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Onze boerderij

Voor Onze boerderij gaat Yvon Jaspers opnieuw langs bij oud Boer zoekt Vrouw-deelnemers en andere boeren om te ervaren hoe het nou echt is om in deze turbulente tijd een agrarisch bedrijf te runnen.

Onze boerderij, zondag 31 oktober om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.