Dit zijn de discipelen van Jezus tijdens The Passion 2024 in Zeist

Na de hoofdrollen maakt KRO-NCRV ook de discipelen van The Passion voor de komende editie bekend. Actrices Tamara Brinkman, Anna Speller, Jolijn Henneman, Sterre van Woudenberg, cabaretier Steven Brunswijk, influencer Vera Camilla en acteurs Julian Ras en Robin Frings vormen samen met hoofdrolspelers Matteo van der Grijn, Keizer, Gaia Aikman en Robbert Rodenburg de groep discipelen tijdens The Passion 2024.

Het paasverhaal voor iedereen

The Passion is de muzikale paasvertelling van KRO-NCRV voor iedereen. Jezus' verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan. Ook dit jaar is de groep discipelen een diverse samenstelling van bekende gezichten die in het muzikale paasverhaal Jezus vergezellen tijdens zijn 'laatste uren'. De discipelrollen staan tevens centraal tijdens The Passion Hemelvaart op vrijdag 10 mei.  

De discipelen van The Passion 2024

De acteurs, artiesten en influencers die de kijker in deze editie ziet als discipel, naast Keizer (Judas), Matteo van der Grijn (Petrus), Gaia Aikman (Maria Magdalena) en Robbert Rodenburg (Tomas) zijn op alfabetische volgorde:

  • Anna Speller
  • Jolijn Henneman
  • Julian Ras
  • Robin Frings
  • Steven Brunswijk
  • Sterre van Woudenberg
  • Tamara Brinkman
  • Vera Camilla

De cast van The Passion 2024

Eerder werd bekend dat de hoofdrollen tijdens The Passion 2024 vanuit Zeist worden vertolkt door William Spaaij (Jezus), Angela Schijf (Maria), Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas), Gaia Aikman (Maria Magdalena), Robbert Rodenburg (ongelovige Tomas) en Anita Witzier (in de rol van verslaggever). De verteller en de vertolker van Pilatus worden op een later moment bekendgemaakt. 

Op wie lijk jij het meest?

Op wie lijk jij het meest? De personages uit The Passion vormen een veelkleurige vriendengroep. Wat voor vriend ben jij? Een Judas, een ongelovige Tomas, of meer een Maria Magdalena? Maak de test van de Protestantse Kerk in Nederland en kom erachter met welk The Passion-personage jij de meeste overeenkomsten hebt. 

Cast The Passion 2024

Dit jaar worden The Passion en The Passion Hemelvaart mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland, Bartiméus Fonds, Kansfonds, de gemeente Zeist en wordt geproduceerd door Mediawater. 

The Passion wordt vanuit Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion Hemelvaart wordt uitgezonden op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. 

Beeldcredits: Sander Mulkens

Zonder jouw steun geen The Passion

Kijk jij graag naar programma's als The Passion, De verwondering en Zin in morgen? Deze inspirerende programma's kunnen we alleen blijven maken met jouw hulp. Word daarom vandaag nog lid van KRO-NCRV.

The Passion Zeist 2024