Docu Eindeloos gepest gewaardeerd met 8,4

Onze documentaire Eindeloos gepest, uitgezonden in februari op NPO 2, is met een 8,4 gewaardeerd en staat daarmee in de top-10 van meest gewaardeerde programma’s in het eerste kwartaal van 2022.

In de documentaire Eindeloos Gepest zien we het verhaal van de puber Maryana die niet meer verder wilde leven, omdat het pestleed voor haar ondragelijk werd. Aan de hand van verhalen van haar familie, docenten, vrienden en klasgenoten krijgen we een beeld van wie Maryana was en wat haar bezig hield. Alle nabestaanden hebben dezelfde boodschap: laten we hiervan leren en zorgen dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

De documentaire maakte (online) veel reacties los. Kijkers, waaronder ook  politici, leefden intens mee. Zo tweette onderwijsminister Dennis Wiersma: “Docu geeft me een knoop in de maag. Vreselijk wat Maryana heeft meegemaakt en dat ze geen uitweg zag. Pesten is onacceptabel en we moeten er alles aan doen om dat te stoppen. Ik ga in gesprek met Onderwijsinspectie om dit nog beter in de gaten te houden.”

Direct na de uitzending van Eindeloos gepest op NPO 2 was online onze eerste editie van In gesprek. Meer dan duizend kijkers keken hiernaar en gingen met elkaar in gesprek over pesten als maatschappelijk probleem – oorzaak en gevolgen - en wat kinderen, ouders, docenten, omstanders en de politiek hiertegen kunnen doen. Aan tafel in onze In gesprek-studio waren onder andere te gast: Kinderombudsman Margrite Kalverboer, Brenda Schaaper (ervaringsdeskundige voor ouders van een LHBTIQ+ kind) en de moeder van Maryane.