Door maffiakogel getroffen meisje bij de paus

Vaticaanstad, 9 juni 2021 - Paus Franciscus heeft maandag een jong meisje ontvangen dat in 2019 door een maffioso werd neergeschoten. De ontmoeting vond in alle beslotenheid plaats. Naast de ouders van de zesjarige Noemi Staiano was ook aartsbisschop Domenico Battaglia van Napels bij de audiëntie aanwezig.

“We kunnen nog steeds niet geloven dat we bij de paus waren”, zei de moeder na de ontmoeting tegenover VaticanNews. De Heilige Vader had Noemi's hand vastgepakt en samen met haar gebeden. Het was een “zeer emotioneel moment”, aldus de moeder.

Het meisje uit Napels werd twee jaar geleden door een kogel getroffen bij een maffiabeschieting. De schutter, een bekend lid van de Camorra, had het vuur geopend op een rivaal in het midden van de drukke Piazza Nazionale. In 2020 werd de crimineel veroordeeld tot meerdere jaren gevangenisstraf. Volgens de moeder van het meisje heeft haar dochter de schutter vergeven. 

Noemi moest verschillende operaties ondergaan en lijdt nog steeds onder de gevolgen van de schotwond. De ouders, vrome katholieken, omschreven de overleving van hun dochter als “een wonder”.