Zuilengalerij Vaticaan

Rome, 27 november 2022 - In zijn angelustoespraak riep paus Franciscus op tot vrede en voor het zielenheil van slachtoffers van oorlog en natuurgeweld. Ook noemde hij de naam noemde van één overledene, een Duitse dakloze. 

“Ik ben dicht bij de bevolking van het eiland Ischia, getroffen door overstromingen. Ik bid voor de slachtoffers, voor hen die lijden en voor allen die te hulp zijn geschoten. En ik denk ook aan Burkhard Scheffler, die drie dagen geleden hier onder de zuilengalerij van het Sint-Pietersplein overleed: hij stierf van de kou”, aldus de paus tot de pelgrims en Romeinen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. 

Gisteren bad de Heilige Vader ook al voor de dakloze die eergisteren dood werd aangetroffen bij Bernini’s colonnade. 

Burkhard Scheffler werd 61 jaar geleden geboren in Duitsland. Zoals veel daklozen in Rome bracht Scheffler soms zijn nachten door onder de beschutting van de colonnade. Hij kreeg hulp van het Dicasterie voor de Dienst der Naastenliefde.

Sinds zijn aantreden heeft paus Franciscus de dienst aan daklozen rond het Vaticaan uitgebreid. Zo kwam er een nieuw opvanghuis, alsook een medische post, een wasservice, douches en een kapsalon. 

“In zijn gebed gedenkt de paus Burkhard en al diegenen die gedwongen zijn om thuisloos te leven in Rome en over de hele wereld en nodigt hij de gelovigen uit om zich bij hem aan te sluiten”, liet de Vaticaanse perschef Matteo Bruni weten.