De familie Jelies uit Een huis vol gaat droom achterna in Spanje

De Jelies gaan Tollebeek verlaten. Dat heeft de familie deze week laten weten op social media. Het gezin, bekend van onze tv-serie Een huis vol, verhuist deze zomer naar Spanje. Alle 9 kinderen gaan mee. 

Van Tollebeek naar Spanje

Johan en Janneke Jelies hebben hun zinnen gezet op Spanje. Dit verklaart ook waarom de familie onlangs hun huidige huis in Tollebeek in de verkoop heeft gezet. 'Wij als gezin dromen er al jaren van om naar Spanje te emigreren', schrijft moeder Janneke in een post op Instagram.

'We hebben al het één en ander op het oog in Spanje'

Niet over één nacht ijs

De verhuizing naar de Spaanse kust komt dan ook niet uit de lucht vallen. 'We hebben dit al jaren op het oog om dit ooit te kunnen doen,' zegt Janneke. 'Onze droom is om daar als gezin wat op te bouwen. Om een nieuw avontuur te beleven.'

De Jelies hebben zelfs al hun toekomstige woning op het oog. 'Nu hebben we al het één en ander op het oog in Spanje. Maar we kunnen en willen die pas bezichtigen als het huis (in Tollebeek) daadwerkelijk verkocht is.' 

Trotse moeder

Een nieuw land betekent ook een nieuwe taal. De komende tijd wordt er in Tollebeek veel Spaans geleerd en gesproken. En daar is de ene Jelies beter in dan de andere. 'Wij zijn al druk met Spaanse les bezig. Ben er wel achter dat Johan het sneller onder de knie zal hebben als ik,' voorspelt Janneke.

'De kinderen leren wonderbaarlijk snel. Ongelofelijk, ik denk zelf al veel woorden te kennen, maar de oudste meiden weten al zoveel meer', zegt Janneke vol trots.

Een huis vol

We spreken de familie Jelies binnenkort over hun Spaanse plannen. Houd onze site en social media in de gaten voor meer informatie. 

Wat de verhuizing betekent voor de deelname van de familie Jelies aan onze tv-serie Een huis vol is nog niet bekend. We houden je op de hoogte zodra we meer weten. 

Bekijk de afleveringen van Een huis vol met de familie Jelies

De familie Jelies is te zien in KRO-NCRV's Een huis vol, waarin grote gezinnen in hun dagelijkse leven worden gevolgd. Alle afleveringen zijn terug te kijken via NPO Start. 

Jelies