Een kaarsje voor de vijf verdronken surfers

Voor wie steek jij een kaarsje op staat stil bij mensen die we missen. Zo biedt KRO-NCRV troost in deze bizarre tijd waarin afscheid nemen en samen zijn extra moeilijk is door de coronamaatregelen. We herdenken de vijf ervaren surfers die in mei om het leven kwamen in Scheveningen.

De vijf surfers hebben een gat geslagen in de surfgemeenschap. Drie van hen waren leden van het Nederlands Surfteam én getrainde lifeguards. Ze werden tijdens een training overvallen door de veranderde stroming, waardoor ze recht op een muur van algenschuim afdreven waar ze in stikten.

Dit tragische ongeval kan de beste overkomen en het is nu ook de beste overkomen.

De verslagenheid is groot bij familie, vrienden en kennissen. "In principe kan dit tragische ongeval de beste overkomen en het is nu ook de beste overkomen", zegt een van hen. Goede vriend, surfer en nachtburgemeester van Scheveningen, Pat Smith, maakte een lied voor de mannen. Als surfer weet hij dat de zee altijd de baas blijft.

Dit jaar biedt de KRO-NCRV opnieuw de mogelijkheid om online een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren. Bovendien kunnen mensen een naam van een dierbare doorgeven die mogelijk in de uitzending voorbij zal komen. Anita zal een aantal kaarsjes op het water laten met de namen van overledenen.

Voor wie steek jij een kaarsje op? Maandag 2 november om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Steek een kaarsje op

Meer inspiratie?

We bundelen voor jou de mooiste verhalen rondom het thema 'persoonlijke groei'. 

Dat wil ik zien