Ezelsoren: de podcast die elke ‘waarom’ vraag van kinderen beantwoordt

Vanaf 29 oktober gaat ezel Huug (Stefan Stasse) in de nieuwe podcast Ezelsoren (KRO-NCRV) op zoek naar antwoord op grote vragen van kleine kinderen. Elke aflevering staat één filosofische levensvraag centraal, en die vraag is de aanleiding voor een onderzoekend avontuur van Huug en zijn jonge vriend Albert de sprinkhaan. Samen vertrekken ze steeds weer op een nieuwe zoektocht vol grappige ontdekkingen en maken zij spelenderwijs kennis met historische figuren als Freud en Vincent van Gogh.

Huug is een grappige en wijze ezel. Hij is graag alleen, maar sinds een paar weken heeft hij een nieuwe vriend onder zijn vleugels genomen: de jonge verdwaalde sprinkhaan Albert (ingesproken door Sammy Stasse). Albert kijkt met grote verwondering om zich heen en wil net als kinderen van alles weten over de wereld. Huug en Albert praten hier samen over en wandelen elke aflevering naar een ander historisch figuur die hen kan helpen bij de vraag die centraal staat in de aflevering.

Stefan Stasse, de stem van ezel Huug is enthousiast over deze podcast: “Ezelsoren biedt een mooie ingang voor ouders om op een speelse manier met hun kinderen over belangrijke thema’s te praten. Ezelsoren daagt kinderen uit om bij de wonderlijke wereld stil te staan. En dat is wat kinderen van nature doen: zich verbazen en wat ze om zich heen zien onderzoeken. Ik wou dat ik dit als kind had kunnen luisteren.”

Stefan Stasse

Ezelsoren daagt kinderen uit om bij de wonderlijke wereld stil te staan.

Huug en Albert gaan in deze serie onder andere met een vraag langs bij Vincent van Gogh, om het te hebben over ‘waarom je sommige dingen mooi vindt, en andere niet?’. Met Maria praten ze over ‘wie is de baas van de wereld?’ en met Sinterklaas over ‘is meer speelgoed altijd beter?’. Ook maakt de ezel elke aflevering een tekening die de jonge luisteraars gratis kunnen downloaden en inkleuren.

Ezelsoren, vanaf 29 oktober te beluisteren in de Zappelin app, op Zappelin.nl en via jouw favoriete podcastkanalen.