Firoza Mulahella begon aan haar traineeship op de afdeling Jeugd. Dit was de eerste van de drie redacties waar zij aan de slag is gegaan. Waarom koos zij voor de KRO-NCRV en hoe ziet haar traineetraject eruit? Lees hier Firoza's ervaringen tot nu toe! 

Mijn vrienden zouden me zo beschrijven…

'Dadaïstische twitter-twintiger'. Zo ben ik ooit omschreven, echt een kind van het internet! Ik ben stiekem verslaafd aan social media. Vragen stellen en ideeën te pitchen met wat spice, dat is waar ik van hou. Als er iets absurder of gekker mag, dan doe ik dat graag. 

Dit is waarom ik voor KRO-NCRV heb gekozen…

Dat komt echt door het traject van de Mediapool. Tijdens een jaar krijg je dus de mogelijkheid om op drie redacties te werken. Daardoor leer je de KRO-NCRV pas echt kennen. En ja, ik ben enthousiast over deze omroep, zit hier echt op m’n plek. In augustus ging deze organisatie over naar een scherpere merkprofilering, daardoor wordt de identiteit van KRO-NCRV veel besproken. Super interessant. 

Dit is Firoza

Leeftijd: 26
Geboorteplaats: Arnhem (woehoee)
Hobby’s: Vintage shoppen en feestjes pakken

Firoza
Zo ziet mijn traineetraject eruit…

Ik ben begonnen bij de afdeling Jeugd. Mijn eerste programma was Hands Up seizoen 2! Daarna ben ik gelijk doorgevlogen naar de Zapp Awards en dit alles heb ik afgesloten met een maandje voorwerk aan de Beestenbrigade Battle 2. Dit was een hele drukke periode gevuld met alleen maar leuke projecten. Het werken tijdens de Zapp Awards heeft mij de meeste adrenaline gegeven, ik vond dat super spannend! Gelukkig liep alles op de dag zelf heel soepel. Daarna kwam mijn ‘uitdagingsperiode’, op een plek wat verder buiten mijn comfortzone: de radio! 

‘Beginnersfouten’ horen erbij, dit was de mijne… 

Halsoverkop audiofragmentjes voor de live-radio uitzending knippen (wat ik nog nooit gedaan had) met drie audioprogramma’s (die ik nog niet kende). Verschrikkelijk! Buikpijn! Ging ook niet top. 

Dit heb ik na mijn traineeship bereikt... 

Mijn doel is om programmamaker worden! Aan het eind van dit jaar ben ik een super allrounder redacteur. Ook ben ik klaar om zelf programma’s te pitchen. Als ik nog verder in de toekomst kijk werk ik voor en achter de schermen en heb ik in ieder geval een eigen programma gemaakt, dat is mijn doel. Als het zou kunnen werk ik nog steeds bij de KRO-NCRV, ik pas hier helemaal! 

Zo heb ik mijn traject tot nu toe ervaren… 

Ik heb al veel dingen gedaan waar ik trots op ben. Vanaf het begin heb ik mijn ideeën durven pitchen. Ik ben niet terughoudend geweest. Voor mijn gevoel ben ik er heel natuurlijk ingerold. Het is fijn dat, zodra er iemand van de Mediapool ergens interesse in heeft, er gelijk actie ondernomen wordt om te kijken waar de mogelijkheden liggen. Ook is er wel altijd iemand die je met beide benen op de grond houdt wanneer je met ideeën komt. Dat is heel fijn omdat je soms zelf ook niet weet wat haalbaar is. In een korte periode leer je heel veel. Ik ben ook echt fan van de drie periodes van vier maanden! Zo kun je overal een kijkje achter de schermen nemen.