Franciscus bedankt journalist voor kiekje bij platenzaak

Steriosound

Rome, 15 januari 2022 - Paus Franciscus heeft de journalist bedankt die hem fotografeerde tijdens zijn privébezoek aan een Romeinse platenzaak. Het kiekje ging afgelopen wereldwijd viral op sociale media.

lees: Paus zegent platenzaak

De journalist in kwestie is de Spanjaard Javier Martínez-Brocal, directeur van Rome Reports, een agentschap dat nieuwsvideo’s maakt over de paus en het Vaticaan.

Martínez-Brocal zegt in een video (zie onder) dat hij de snapshot publiceerde in de hoop dat veel mensen erdoor zouden gaan glimlachen; een leuk nieuwtje dus te midden van de tragische berichten die de wereld dagelijks te verstouwen krijgt.

Desondanks voelde de journalist zich een beetje schuldig omdat hij zich als een paparazzo had gedragen. Daarom schreef hij Franciscus een briefje om zich te verontschuldigen. De paus schreef hem tot zijn stomme verbazing terug en zei Martínez-Brocal dat hij als journalist gewoon zijn werk had gedaan. Dus was het goed werk dat hij had geleverd, “zelfs als dit de paus in de problemen zou hebben gebracht”, schrijft Franciscus schertsend. “We mogen ons gevoel van humor niet verliezen.”

De Heilige Vader bekent wel dat hij “ondanks alle voorzorgsmaatregelen” de pech had om uitgerekend te stuiten op een journalist die vlakbij de platenzaak op een taxi stond te wachten.

Franciscus geeft ook aan dat hij soms meer privacy zou willen hebben: “Wat ik het meest mis, is dat ik niet meer over straat kan lopen - zoals ik vroeger in Buenos Aires deed.” Misschien zou hij eens een vermomming kunnen overwegen.