A handout picture provided by the Vatican Media shows Pope Francis (C), during the interview on the RAI TV program 'A sua immagine' (In his image) broadcast on RAI 1 of the Italian state television, in Rome, Italy, 27 May 2023

Vaticaanstad, 27 mei 2023 - Paus Franciscus is vandaag na een dag met koorts weer aan het werk gegaan. Morgen gaat hij weer voor in de hoogmis van Pinksteren, het hoogfeest waarop de kerk de Uitstorting van de Heilige Geest over de Apostelen herdenkt. Overmorgen heeft de paus een afspraak met de Italiaanse president Sergio Mattarella.

Paus heeft koorts  (26 mei 2023)

De 86-jarige Franciscus werd eind maart in het ziekenhuis opgenomen vanwege ademhalingsproblemen als gevolg van bronchitis. Franciscus heeft ook andere onderliggende gezondheidsproblemen. In 2021 werd de paus geopereerd vanwege maagklachten.

Franciscus heeft gezegd eventueel af te treden als hij niet meer gezond genoeg is voor zijn functie. Zijn voorganger Benedictus XVI trad in 2013 al om gezondheidsredenen af. Dat was ongebruikelijk. Normaal gesproken blijft een paus aan tot hij overlijdt.