Gavin Mooij volgde in 2022 de KRO-NCRV Radioschool. In zijn jaar maakte hij prachtige reportages en werkte onder andere op de redactie van De Wild In De Middag.

Waarom meldde je je aan?

Omdat ik graag op een professionele plek wilde leren radio maken. Daarnaast was ik heel benieuwd hoe het er nou precies aan toe ging in het toch wel “magische” Hilversum.

Wat heb je geleerd?

Het is nu 8 maanden geleden, en ik denk dat een van de dingen die me het meest hebben geholpen afgelopen tijd het snel en creatief schrijven is! Ik had dit niet persé verwacht, maar dit is een groot deel van het werk op een redactie en daar heb ik nu nog steeds profijt van. 

Wat doe je nu?

Gelijk ná de Radioschool kon ik als freelancer en aantal toffe klusjes doen bij Radio 2 als redacteur, alleen moest ik me daarna focussen op het afmaken van mijn opleiding Muziekwetenschap. Dat heb ik net afgerond, dus nu werk ik nog in een restaurant en ga ik bezig met het zoeken naar een baan. Hopelijk bij de radio natuurlijk! :)

Wat is je tip voor als je je wilt aanmelden?

Ga goed na of je er wel echt tijd voor hebt komend jaar. En luister af en toe alvast De Nacht van KRO-NCRV op NPO Radio 1 zodat je een beetje een beeld hebt van wat je straks gaat maken!

Waar ben je het meest trots op?

De paar weken dat ik als freelancer lid was van de redactie van De Wild in De Middag. Ik had daar ook  meegelopen tijdens de zomer, en voelde me toen nog wel echt een stagiair. Maar toen ik daar in januari ging invallen werd ik echt behandeld als volwaardig redactielid en kreeg ik heel veel verantwoordelijkheid. Zo’n goed beluisterd programma op Radio 2 is dan gewoon deels opgebouwd uit jouw ideeën en teksten, en dat voelde toen echt heel gaaf.