10-01-2020
VNB heeft een nieuwe directeur. Op 6 januari is Jack van Maaswaal aangetreden als bestuurder-directeur van deze Nederlandse katholieke bedevaartorganisatie. Dat is vandaag bekendgemaakt. 

De 59-jarige Jack van Maaswaal was tot aan zijn functioneel leeftijdsontslag, afgelopen augustus, als legerofficier in dienst bij de Nederlandse krijgsmacht. In zijn laatste functie werkte hij met de rang van generaal-majoor bij de NAVO in Brussel als rechterhand voor de hoogste Amerikaanse militair in Europa.

“Net terug van zijn voet-pelgrimage naar Santiago de Compostela (Jack is vernoemd naar Jacobus), werd hij benaderd voor de vacature bij de VNB. Jack hoefde niet lang na te denken, de rijke traditie van de 136 jaar oude VNB, de kerkelijke context van bedevaarten en de uitdaging om bedevaarten en pelgrimages voor de toekomst te behouden en te versterken spraken hem bijzonder aan”, aldus de VNB.

Generaal-majoor b.d. Van Maaswaal volgt Ruud Fokker op. 

VNB, opgericht in 1883, organiseert een honderdtal reizen per jaar naar diverse bisschoppelijk erkende pelgrimsoorden, zoals Lourdes, Assisi en Rome. 

De KRO-ledenreizen naar Rome werden in samenwerking met VNB georganiseerd.