Hielke Bosch start zijn traineeship op de online redactie van Spraakmakers. Dit is de eerste van de drie redacties waar hij aan de slag gaat. Waarom koos hij voor een traineeship bij de KRO-NCRV en hoe zouden zijn vrienden hem omschrijven? Lees hier de ervaringen van Hielke tot nu toe!

Mijn vrienden zouden me zo beschrijven...

Moeilijke vraag, maar ik denk als een grappige, ietwat drukke, kleine enthousiasteling. Met hier en daar de neiging tot het zijn van een workaholic.

Dit is waarom ik voor KRO-NCRV heb gekozen...

Simpel: het enthousiasme. Ik heb een tijdje nagedacht voordat ik de sprong daadwerkelijk durfde te maken. De omroep waar ik hiervoor werkte was de lokale omroep RTV1. En dat was niet zomaar een werkplek. Ik ben er begonnen als vrijwilliger en samen met een team enthousiaste mensen hebben we de tv-tak met onze blote handen opgebouwd. Er was dus een grote verbondenheid met zowel RTV1 als met haar omgeving: de Veenkoloniën. Maar het was uiteindelijk het enthousiasme bij zowel de Mediapool als het programma Spraakmakers dat me deed besluiten om het te doen.

Dit is Hielke

Leeftijd: 23
Geboorteplaats: Stadskanaal (‘t Knoal)
Hobby’s: Content maken en afspreken met vrienden

Hielke
Zo ziet mijn traineetraject eruit...

Ik ga beginnen als online redacteur bij het radioprogramma Spraakmakers. Wat daarna volgt is nog ongewis. Ik hoop in ieder geval veel verschillende dingen te gaan doen, want dat is wat ik het leukste vind: afwisseling.

'Beginnersfouten' horen erbij, dit was de mijne... 

Een tijd lang heb ik live gepresenteerd. Dat is superleuk, maar ook enorm stressvol en spannend. Voordeel is dat je meteen leert zo min mogelijk fouten te maken, want ja er kan nou eenmaal niet geknipt worden. Zo leerde ik in het begin meteen dat je altijd je spullen op orde moet hebben. Ik had namelijk in een uitzending de verkeerde aantekeningen voor me liggen. Niet van die week, maar van de week ervoor. Maar ja, je staat wel live op tv. Dus dan maar uit je hoofd proberen te onthouden wat je allemaal moest zeggen. Dat is me zover ik me kan herinneren gelukt, maar bepaald vlekkeloos was het niet te noemen. Dus altijd alles check, check en vooral dubbelcheck. Dat vergeet ik nu niet snel weer.

Na dit jaar heb ik dit bereikt...

Ik heb in ieder geval veel ervaring opgedaan. En heb mijn draai bij de KRO-NCRV gevonden door heel veel mooie dingen te maken.