In actie met Young Impact voor jonge vluchtelingen

KRO-NCRV en Young Impact gaan de komende jaren samenwerken om jongeren te inspireren om de wereld van morgen duurzamer en meer verbonden te maken. De eerste actie die KRO-NCRV en Young Impact samen organiseren is #bedvoorbed, die plaatsvindt in de nacht van dinsdag 22 op woensdag op 23 maart. Jongeren verruilen die nacht hun eigen warme bed voor een nacht in de open lucht. Zo overnachten er jongeren onder andere in de Johan Cruijff ArenA en in miniatuurstad Madurodam.

Met de landelijke actie #bedvoorbed vragen jongeren uit heel Nederland aandacht voor de omstandigheden waarmee jonge vluchtelingen te maken krijgen op hun vlucht voor geweld en oorlog. Ook wordt een lespakket verspreid onder middelbare en mbo-scholen, met daarbij een vertoning van de KRO-NCRV documentaire Shadow Game. Deze wereldwijd gelauwerde documentaire toont de erbarmelijke omstandigheden waarin jonge vluchtelingen verkeren en de gevaarlijke reis die zij door Europa moeten maken.

Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “Wij zijn super trots op deze nieuwe samenwerking met KRO-NCRV. Zij omarmen onze missie volledig en samen kunnen we nóg meer jongeren inspireren om bij te dragen aan een betere wereld.”

Jongeren konden zich laten sponsoren en zo is met de actie 12.740 euro opgehaald voor stichting Vluchteling.