In 2019 volgde Jelmer de Radioschool. Nu werkt hij als redacteur en verslaggever bij Radio NH Nieuws. Daarvoor werkte hij o.a. bij Qmusic en voor RTL Boulevard. 

Wanneer deed jij Radioschool?

In 2019. 

Waarom meldde je je aan?

Destijds zat ik in mijn tweede jaar van mijn studie journalistiek. Daar liep ik op een goeie dag de radiostudio binnen en dacht: 'dit is het! Dit wil ik doen!'. De opleiding rammelde op sommige punten soms best, en ik wilde graag sneller en praktijkgerichter leren. Via wat googelen kwam ik bij de Radioschool terecht, en heb me diezelfde middag nog aangemeld. Het is niet zo dat ik al plaatjes aan elkaar knoopte op m'n zolderkamer, zoals veel radioliefhebbers dat in hun jeugd wel al deden. Mijn liefde voor het vak ontwikkelde zich later pas, mede door de Radioschool. 

Wat heb je geleerd?

Veel. Heel veel. Naast interviews regelen, regisseren en alle andere kneepjes van het vak heb ik ook geleerd hoe de media werkt. Het was mijn eerste echte kennismaking met die wereld, en daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van. 

Wat doe je nu?

Op dit moment werk ik voor NH. Daar schrijf ik, maak ik tv en radio. Daarnaast maak ik podcasts en schiet ik zo nu en dan bij een radioprogramma bij. 

Wat zou een tip zijn voor aanmelders?

Laat je niet uit het veld slaan door tegenslag. Ik deed dat soms wel, ook tijdens de opleiding zelf. Als iets niet lukte kon ik daar dagenlang mee zitten. Doe dat niet: soms lukken dingen nu eenmaal niet. Verzin iets nieuws en ga daarmee door.

Terug naar de Radioschool 

Foto: Fomo Fotografie