Voor het initiatief Lief gebaar werkt KRO-NCRV samen met Kansfonds. In het radioprogramma Wout2Day is de woordvoerder van Kansfonds te gast om te spreken over armoede in Nederland. Ook in De staat van Stasse wordt er samengewerkt om armoede te agenderen. Kansfonds vraagt daarnaast aandacht voor hun initiatief Gewoon geld geven

'Gewoon geld geven'

Onze samenleving worstelt al decennialang met de bestrijding van armoede. Er gebeurt van alles om de gevolgen zo veel mogelijk te verzachten. Maar als we armoede willen doorbreken, zullen we iets moeten doen aan de echte oorzaak. Daarom is Kansfonds gestart met de aanpak ‘Gewoon geld geven’. Want als gebrek aan geld gezinnen kansarm maakt, wat is dan de meest logische aanpak? Voldoende geld om van te leven! Maar ook het vertrouwen dat gezinnen zelf het beste weten hoe zij daarmee hun kansen kunnen keren. Een oplossing die fundamenteel anders kijkt naar armoede, die simpel en vernieuwend is en uitgaat van een positief mensbeeld.

Armoede doorbreken

Stel je voor dat we met elkaar armoede in ons land weten te doorbreken? Dan geven we ruim 800.000 mensen die in armoede leven, weer kans op een menswaardig bestaan.

Wil je geld doneren aan gezinnen in armoede?

Ruim 800.000 mensen kunnen niet rondkomen. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Wil jij ook afrekenen met armoede? Doneer dan aan het initiatief ‘Gewoon geld geven’. 

Vader en dochter voor Gewoon geld geven van Kansfonds