In een nieuwe Jacobine op 2 spreekt Jacobine Geel met Jan Terlouw en Edsilia Rombley.

In een nieuwe Jacobine op 2 ontvangt Jacobine Geel oud-politicus en schrijver Jan Terlouw en zangeres Edsilia Rombley voor een speciale kerstuitzending.

De inmiddels 90-jarige Jan Terlouw schreef een actuele versie van het kerstverhaal. Hij heeft zich laten inspireren door thema's waar we het afgelopen jaar allemaal mee te maken hebben gekregen. Jacobine Geel spreekt met Jan Terlouw over deze actuele vertelling vol maatschappelijke thema's en persoonlijke lichtpuntjes.

Jan Terlouw
Jan Terlouw
Edsilia Rombley
Edsilia Rombley

Ook zangeres Edsilia Rombley schuift aan om over haar ultieme kerst te praten. Met Jacobine haalt ze herinneringen op over de vroegere kerstfeesten met haar muzikale familie. 'Kerst blijft voor mij een bijzondere tijd. Het geeft me herinneringen aan toen ik nog thuis bij mijn moeder woonde met mijn broer en zus, de tijd van saamhorigheid. Als we een jaar drukte hebben gehad besef ik me altijd rond deze tijd hoe dankbaar ik moet zijn.'

Op kerstavond is Edsilia het stralende middelpunt van een speciaal opgenomen kerstviering waarin ze duetten zingt met Jamai, Tania Kross, Karin Bloemen, Dwight Dissels en Shirma Rouse. Deze muziek én het verhaal van Jan Terlouw vormen zo twee mooie ingrediënten voor een bijzonder tweeluik: op 19 december én op kerstavond.