Zangeres Edsilia Rombley en schrijver Jan Terlouw zijn op kerstavond het middelpunt van een moderne en hartverwarmende kerstvertelling.

Vanuit de historische stad Dordrecht luidt KRO-NCRV de kerstnacht in met een speciaal programma: Kerstduetten: het kerstverhaal 2021. Zangeres Edsilia Rombley en schrijver Jan Terlouw zijn het middelpunt in deze hartverwarmende kerstvertelling. Speciaal voor deze avond heeft de 90-jarige Terlouw een actuele versie van het kerstverhaal geschreven. Hij heeft zich laten inspireren door thema’s waar we het afgelopen jaar allemaal mee te maken hadden.

Kerstduetten
Kerstduetten

Aan de hand van het nieuwe kerstverhaal brengt zangeres Edsilia Rombley kerstklassiekers. Ze heeft hiervoor muzikale vrienden uitgenodigd zoals Jamai, Tania Kross, Karin Bloemen, Dwight Dissels en Shirma Rouse. 'Wat bijzonder om met deze geweldige artiesten de muzikale invulling voor dit programma te mogen doen. Kerst blijft voor mij altijd een bijzondere tijd van het jaar… Het geeft me herinneringen aan de gezellige tijd van toen ik nog thuis bij mijn moeder woonde met mijn broer en zus, de tijd van saamhorigheid. Als we een jaar drukte hebben gehad besef ik me altijd rond deze tijd hoe dankbaar ik moet zijn. Zeker nu als moeder met mijn eigen gezin. We maken het thuis altijd gezellig, heerlijk als je een veilige plek hebt om thuis te komen. Dat is niet voor iedereen weggelegd, en dat besef is er nog meer rond deze tijd van het jaar,' aldus Edsilia Rombley.

Kerstduetten
Kerstduetten

Rond kerst staat op veel plekken het aloude kerstverhaal uit de bijbel centraal. In Kerstduetten: het kerstverhaal 2021 komt Jan Terlouw vanuit de straten van Dordrecht met een actuele vertelling. Maatschappelijke thema’s met persoonlijke lichtpuntjes waarmee we samen de kerst ingaan. Jan Terlouw: 'Vrijwel alle culturen kennen zoiets als een kerstfeest. Het feest van de groene takken. En de terugkeer van het licht. En de geboorte van het kind. Feest van de hoop.'

Kijk je mee?

Kerstduetten: het kerstverhaal 2021 is te zien op kerstavond, vrijdag 24 december om 22.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2 én op Eerste Kerstdag, 25 december om 16.25 uur op NPO 2.