Kiko Argüello herstellende van corona

Madrid, 7 april 2021 - Kiko Argüello (82), medeoprichter van de Neocatechumenale Weg, is dinsdag uit het ziekenhuis ontslagen en zal thuis verder herstellen van COVID-19. Dat heeft het Internationale Team van de Neocatechumenale Weg laten weten. 

“Samen met het goede nieuws over Kiko's gezondheid, blijft de vreugde-explosie van de Paasnacht ons over de hele wereld bereiken. Moge de Heer ons bewaren in de vrede van de Verrezene! Zalig Pasen!”, aldus het communiqué.

Argüello, die een goede band heeft met paus Franciscus, werd op 1 april (Witte Donderdag) opgenomen in een ziekenhuis in Madrid nadat hij tekenen vertoonde van een “beginnende longontsteking”, een week nadat hij positief was getest op corona.

De Spaanse geestelijk leider had extra zuurstof nodig en had koorts, maar begon op 3 april tekenen van verbetering te vertonen.

De Neocatechumenale Weg begon in 1964 in Madrileense krottenwijken toen de kunstenaar Kiko Argüello samen met de catechiste Carmen Hernández een evangelisatieproject opzette. Inmiddels is de missionaire gemeenschap aanwezig in 134 landen. In Nederland zijn enkele tientallen communiteiten en priesters in verschillende parochies actief, verdeeld over de bisdommen Roermond, Haarlem-Amsterdam, Rotterdam en Groningen-Leeuwarden.