De komedie Koeriers gaat over de vlugge Winston die zichzelf ziet als een echte zakenman, maar nog steeds werkt als koerier bij verliesmakende pizzeria Sadik Pizza Palace.

Als Winston de lieve eigenaar Onur besluit te helpen, moet hij dealen met ongehoorzame koeriers, zeurende klanten en kritische receptioniste Chanel. Maar heeft hij het wel in zich om de zaak te redden? Met de serie Koeriers laat KRO-NCRV zien waar de jonge koeriers dagelijks mee te maken hebben; situaties die herkenbaar zijn, pijnlijk, grappig en veelal onbesproken. Een web-only dramaserie waarmee KRO-NCRV jongeren wil laten zien dat begrip voor elkaars verschillen de wereld mooier maakt voor iedereen. 

Koeriers

Koeriers is geschreven door hoofdschrijver Manju Reijmer (De Slet van 6VWO, Vakkenvullers) en is de eerste serie van een omroep waar de hoofdcast volledig bestaat uit mensen van kleur. Het is een nieuwe, baanbrekende komedie voor een breed, divers publiek. Acteur Daniël Kolf, die dit jaar genomineerd is voor een Arlecchino, debuteert in zijn eerste hoofdrol als Winston. TikTok-creator Xavier Molijn, Jorabelle Lukoki en Marcelinio Hartmann maken hun acteerdebuut in de serie. Ook Vonneke Bonneke heeft een grote bijrol als de ongefilterde Samanie. De jongeren worden ondersteund door gevestigde acteurs Chrisje Comvalius als de scherpe Sandra en Ergun Şimşek als Onur. 

Diversiteit

De diversiteit van de cast werd doorgetrokken achter de schermen. Niet alleen de cast, maar ook het volledige schrijversteam en een groot gedeelte van de crew is van kleur. De scenario’s zijn naast Manju Reijmer geschreven door Quinsy Gario, Samya Hafsaoui, Aramis Garcia Gonzalez, Sergej Groenhart en Jacqueline Rogers. Regisseur Safi Graauw maakt zijn fictiedebuut.

Cast

Winston (Daniël Kolf), Chanel (Jorabelle Lukoki), Jeffrey (Xavier Molijn), Samanie (Vonneke Bonneke), Sandra (Chrisje Comvalius), Mitta (Marcelinio Hartmann) en Onur (Ergun Şimşek). 

Koeriers, vanaf maandag 6 september wekelijks om 15.00 uur op het NPO 3 YouTube kanaal en op NPO3.nl