Leo Fijen

Hilversum, 22 februari 2023 - Komende zondag is Leo Fijen voor het laatst te zien in het KRO-NCRV-televisieprogramma Geloofsgesprek. Hij praat dan met mgr. Frans Wiertz, de emeritus bisschop van Roermond.

Wiertz, die jarenlang namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie referent voor de media was, stond mede aan de wieg van het programma dat elke zondagochtend voorafgaand aan de televisiemis is te zien op NPO 2.

De afgelopen veertien jaar, eerst bij omroep RKK en daarna bij KRO-NCRV, heeft Fijen ongeveer 700 keer voor de televisiecamera met katholieken over hun geloof gesproken.

Om de cirkel rond te maken, sluit de presentator zijn televisieloopbaan af met een laatste Geloofsgesprek met de voormalige mediabisschop. Hij zocht Wiertz op in diens appartement in Maastricht en sprak met de Limburger over de noodzaak om te blijven spreken over het zielenleven en over de inhoud van het christelijk geloof.

Fijen gaat na een lange loopbaan bij de KRO en KRO-NCRV met pensioen. Het programma Geloofsgesprek wordt vanaf zondag 3 maart door drie nieuwe gezichten gepresenteerd.