Bert Kranenbarg

Bert Kranenbarg presenteert elke werkdag BertOp5 van 16.00 tot 18.00 uur op NPO Radio 5. Kernwaarden van het programma zijn: het nieuws persoonlijk, een extra groot hart voor Nederlandse en Franse muziek, verhalen vol passie en volop ruimte voor de luisteraar.

Bert is getrouwd en heeft twee kinderen. Sinds 2007 is Bert nauw betrokken bij het goede doelen evenement Alpe d’HuZes, waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker via KWF Kankerbestrijding. Hij maakt ieder jaar in de eerste week van juni radioprogramma’s rond het evenement, live vanaf de Alpe d’Huez in Frankrijk.

Bert Kranenbarg is in 1965 geboren in Veldhoven. Hij begon zijn radiocarrière in 1989 bij Omroep Gelderland in Arnhem. In 1995 maakte hij de overstap naar Hilversum en presenteerde hij bij de VARA het ochtendprogramma Ontbijtradio op NPO Radio 2. In die periode werkte hij ook voor de NCRV als invalpresentator voor het programma Cappuccino op NPO Radio 2.

Sinds 2001 werkt Bert Kranenbarg bij de KRO-NCRV. Tot 2014 presenteerde hij op NPO Radio 2 elke middag Knooppunt Kranenbarg. Van 2014 tot 2016 maakte hij op zaterdagmorgen Grand Café Kranenbarg, waarin hij iedere week een bekende gast uitnodigde om zijn of haar favoriete muziek te laten horen. Daarnaast was Bert in deze periode regelmatig te horen als invalpresentator op NPO Radio 1 en NPO Radio 5 en als voice-over in televisieprogramma’s.