Bert Kranenbarg

Bert Kranenbarg (Veldhoven, 1965) presenteert sinds januari 2017 elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5. Kernwaarden van het programma zijn: het nieuws persoonlijk, een extra groot hart voor Nederlandse en Franse muziek, verhalen vol passie en volop ruimte voor de luisteraar.

Sinds 2007 is Bert nauw betrokken bij het goede doelen evenement Alpe d’HuZes, waarbij geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker via KWF Kankerbestrijding. De totaalopbrengst tot nu toe is ruim 150 miljoen euro. Bert maakt ieder jaar in de eerste week van juni radioprogramma’s rond het evenement, live vanaf de Alpe d’Huez in Frankrijk.

Bert Kranenbarg begon zijn radiocarrière in 1989 bij Omroep Gelderland in Arnhem. Zes jaar later, in 1995, maakte hij de overstap naar Hilversum en presenteerde hij bij de VARA het ochtendprogramma ‘Ontbijtradio’ op NPO Radio 2. In die periode werkte hij ook voor de NCRV als invalpresentator voor het programma ‘Cappuccino’ op NPO Radio 2.

Sinds 2001 werkt Bert Kranenbarg bij de NCRV, nu de KRO-NCRV. Tot september 2014 presenteerde hij op NPO Radio 2 elke middag Knooppunt Kranenbarg’. Van september 2014 tot december 2016 maakte hij op zaterdagmorgen ‘Grand Café Kranenbarg’, waarin hij iedere week een bekende gast uitnodigde om zijn of haar favoriete muziek te laten horen. Daarnaast was Bert in deze periode regelmatig te horen als invalpresentator op NPO Radio 1 en NPO Radio 5 en als voice-over in televisieprogramma’s.

Bert Kranenbarg is getrouwd en vader van een zoon (1997) en een dochter (1999).