Daan Boom

Daan Boom is een veelzijdig presentator en programmamaker. Hij is onder andere bekend van het KRO-NCRV programma Streetlab, Hotel Romantiek, Family Drop en zijn online YouTubeserie Kelderklasse 15.

Vanaf zijn dertiende is Daan al bezig met theater en het maken van programma’s. In 2008 won hij samen met zijn vrienden Stijn van Vliet en Jasper Demollin de nationale Kunstbende prijs met absurdistisch cabaret. Van 2010 tot 2013 toerde Daan met muzikaal cabaretier Hans Liberg. Hij speelde als side-kick in zijn show, schreef teksten en regisseerde hem.

Met het programma Streetlab, een programma waarin vier jeugdvrienden sociale experimenten uitvoeren vanuit hun eigen fascinatie, werden zij in 2015 genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Daan was ook te zien in het derde seizoen van Maestro. Een programma waarin acht BN’ers zonder ervaring een orkest gaan dirigeren. Daarin dirigeerde hij zich naar de finale en wist uiteindelijk de tweede plek te behalen.

Verder speelt Daan samen met Jasper Demollin in de Tante Joke Karaoke band. Het concept is heel simpel: het publiek zingt, de band speelt. De Tante Joke Karaoke band toert door het hele land.