Michael-Dominique Magielse

Michael-Dominique Magielse presenteert samen met Roderick Vonhögen en Willien van Wieringen het Geloofsgesprek, een spiritueel gesprek dat als context dient voor de aansluitende eucharistieviering. Zij wisselen elkaar wekelijks af en zijn elke zondag te zien om 09:45 uur in Geloofsgesprek bij KRO-NCRV op NPO 2.

Magielse trad in 2015 toe tot de Orde der Predikers, gesticht door de H. Dominicus. Hij voltooide zijn noviciaat in Cambridge en legde zijn kleine professie af in 2016, gevolgd door zijn eeuwige professie in 2019.

Sinds augustus 2018 woont Magielse in de dominicanencommuniteit van Rotterdam, waar hij sinds 2022 ook prior is. Hij woont daar met zes medebroeders. Magielse is ook studentenpastor van een internationale gemeenschap in Rotterdam.

Vóór zijn religieuze leven was Magielse werkzaam als nieuwslezer bij de NOS-radio, als voice-over van Zembla (VARA) en als verslaggever, nieuwslezer en eindredacteur voor radio- en televisieprogramma’s van RTV Utrecht. De laatste jaren combineerde hij zijn journalistieke werk met de deeltijdopleiding Bovendonk, de priesteropleiding voor mannen met een late roeping. In 2020 werd hij tot priester gewijd.

Gemaakte programma's