Rosah van Schendelen

In Binnenstebuiten gaat chef-kok Rosah van Schendelen op pad om de mooiste Nederlandse producten te laten zien.

Rosah schrijft graag culinaire artikelen en ze is, met haar grote voorliefde voor chocolade en suikerwerk. Ze is afgestudeerd patissier. Rosah’s motto is: “koken is mijn passievrucht” en met mooie producten van Hollandse bodem al helemaal.

Als ambitieuze thuis-kok doet ze mee aan Masterchef Holland en schopt het tot de finale. Daarna besluit zij haar kantoorbaan op te zeggen en alle koksdiploma’s te behalen. Na succesvolle jaren bij gerenommeerde restaurants, wordt zij chef-kok, onder andere bij het liefdesprogramma First Dates.

Rosah van Schendelen groeit op in een groot Amsterdams gezin met drie broers en drie zussen, waar thuis altijd veel wordt gekookt. Haar passie voor eten begint als ze groot genoeg is om op het aanrecht te klimmen en in moeders kruidenkast te snuffelen. Al die geuren zijn betoverend. Ook later blijft haar passie voor koken en lekker eten haar achtervolgen.

 

Gemaakte programma's