Meisje verslaat bisschop in klokkenduel

Berlijn, 22 november 2020 - In het populaire Duitse tv-programma Klein gegen Groß (ARD) heeft het tienjarig meisje Annika bisschop gisteravond bisschop Ulrich Neymeyr van Erfurt verslagen. De uitdaging was om aan de hand van geluidsfragmenten van klokgelui de geluide klok te identificeren.

Klein gegen Groß ('Klein tegen groot'), dat ook in Oostenrijk en Zwitserland wordt uitgezonden toont een ‘ongelooflijk duel’ op diverse fronten. Kinderen tussen 5 en 14 jaar die specifieke vaardigheden en talenten hebben, wedijveren tegen prominente personen.

Annika uit Zwitserland had beweerd dat ze kerkklokken van over de hele wereld alleen al aan hun geluid kon herkennen en dat ze er beter in was dan de bisschop. En ze kreeg gelijk: met een overwinning van 4 tegen won het meisje tegen de katholieke kerkleider.

Bekijk: klokkenduel in Klein gegen Groß

Mgr. Neymeyr feliciteerde zijn opponent. Hij nodigde haar en haar gezin uit in de hoofdstad van Thüringen voor een exclusieve rondleiding in de Dom van Erfurt. In de klokkentoren van die kathedraal hangt de Gloriosa. Dat is de grootste vrij zwaaiende middeleeuwse klok ter wereld. Annika, die uit een familie van klokkengieters komt, nam de uitnodiging gretig aan.

De bisschop van Erfurt zei na afloop van de wedstrijd dat hij zich zorgvuldig op het duel had voorbereid: “Ik heb elke vrije minuut geoefend. Het is moeilijker dan je denkt. De ARD had de twee tegenstanders vooraf voorzien van bijna 50 opnamen voor akoestische training.”