Mijn huis vol – de familie van der Scheer: “Onze jongens zijn gezond en gelukkig, daar zijn we dankbaar voor”

In Mijn huis vol spreken we iedere maand met een ander groot gezin dat een mooi verhaal te vertellen heeft. In de eerste Mijn huis vol spreken we met Allet van der Scheer. Samen met haar man Maurice zijn ze gelukkige ouders van zes jongens: Jurgen (12), Abel (11), Noël (9), Dion (8), Glenn (4) en Noah (1).

Kinderwens

Allet en haar man hebben altijd kinderen gewild, maar na vijf miskramen leek de kinderwens ver weg. Na hun eerste kind, verliep het gelukkig soepeler. Met allemaal anderhalf jaar verschil tussen elkaar, krijgt ze er nog vijf kinderen bij.  “Ze zijn allemaal gezond en gelukkig, daar zijn we erg dankbaar voor.” Is het gezin nu compleet? “Als ik zwanger raak, dan is het hartstikke welkom, maar voor nu is het wel goed zo.”

Typische dag

De wekker bij de familie van der Scheer gaat al vroeg. Rond half zeven wordt iedereen wakker en maken de jongens zich klaar voor school. Onlangs is Glenn vier jaar oud geworden en gaat hij nu ook naar school met zijn broers. Alleen Noah blijft nog thuis met Allet. “Ik ga het heel jammer vinden wanneer ze allemaal naar school gaan en het huis zo leeg is!” Samen met haar man heeft Allet een fysiotherapiepraktijk, en kan ze vanuit huis werken. Na schooltijd loopt Allet samen met haar kids naar huis. “We drinken een kopje thee en iedereen vertelt over zijn dag.” Het weekend bewaren ze voor leuke activiteiten met het gezin. “Elke vrijdagavond spelen we samen spelletjes of kijken we een film.”

Vakantie

Een vakantie met zes kinderen lijkt misschien lastig, maar voor de familie van der Scheer is het appeltje eitje. Ze gaan er regelmatig op uit en vinden het geen enkel probleem om met zes kinderen op stap te gaan. “Als we een dagje weg willen, dan doen we dat ook!” In de zomer gaan ze naar de camping in Italië. “We gaan op lange wandelingen, naar het meer om te zwemmen, eigenlijk alles wat we thuis ook doen.”

Boodschappen

In een groot gezin wordt er nou eenmaal veel gegeten, en bij de familie van der Scheer is dat niet anders. Hoe zorgen ze ervoor dat niks ter verspilling gaat en weggegooid moet worden? Allet heeft een paar handige trucjes die ze graag met ons deelt. Zo bepaalt ze van tevoren wat ze voor de komende week wil gaan koken en koopt enkel de ingrediënten die ze daarvoor nodig heeft. Ook kijkt ze vaak naar de aanbiedingen om kosten te besparen en doet ze alle weekboodschappen in één keer, zodat er geen twijfel over bestaat. Het favoriete eten van de kinderen? Dat is het maken van pizza’s met de pizzaoven die ze in de tuin hebben staan.

"Ze hebben een hele goede band en staan altijd voor elkaar klaar."

Ontspannen

Met zes kinderen is het soms moeilijk om te ontspannen, maar ook dat gaat Allet en haar man goed af. Het meest ontspannen zijn ze als het hele gezin bij elkaar is. De jongens zijn kalm, gaan goed met elkaar om en zijn heel hecht. ‘’Ze hebben een hele goede band en staan altijd voor elkaar klaar.” Hoe bewaart ze de rust in huis? “Houd een ritme aan in je dag. Wanneer iedereen weet waar die aan toe is, loopt het soepel.”  

De familie Pijpkers
De familie Pijpkers - zoontjes

Fan van Een huis vol?

Bekijk hier meer persoonlijke verhalen, familierecepten en tips van grote gezinnen!

Een huis vol