Een verjaardag moet voor elk kind een feestje zijn. Daarom kwam KRO-NCRV in actie met het initiatief Lief gebaar 2024. Dit jaar was het doel om zoveel mogelijk kinderen, die opgroeien in armoede, een feestelijke verjaardag te geven.  Meer dan 100.000 kinderen in ons land groeien op in armoede. Een verjaardag vieren met cadeau en taart is dan lang niet altijd vanzelfsprekend. Met verschillende acties zamelden presentatoren van KRO-NCRV, samen met luisteraars, van 2 tot en met 15 april geld in voor Stichting Jarige Job. 

Presentator Bert Kranenbarg van BertOp5 volgde de acties rond Lief gebaar op de voet. Hij trapte Lief gebaar 2024 af bij Stichting Jarige Job, waar hij later verslag deed van het inpakken van verjaardagsboxen. Ook andere programmamakers en medewerkers van KRO-NCRV zetten zich in tijdens Lief gebaar. Zo’n 70 KRO-NCRV’ers pakten speciale verjaardagsboxen in bij de inpakfabriek van Stichting Jarige Job in Rotterdam en nog eens tientallen collega’s lieten zich sponsoren tijdens de Hilversum City Run om zo geld op te halen voor Stichting Jarige Job. In totaal is met deze actie van KRO-NCRV een bedrag van 75.000 euro ingezameld.

Lief gebaar 2024 werd eveneens omarmd door talloze BN’ers zoals Caroline van der Plas, actrice Bettina Holwerda en schrijver Kluun. Op hun eigen social media vroegen zij aandacht voor Lief gebaar. Zo bereikte de liefdevolle boodschap van dit initiatief van KRO-NCRV miljoenen Nederlanders.