Myrthe Klaus is begeleider van de KRO-NCRV Radioschool.

Wat is jouw rol binnen de KRO-NCRV Radioschool?

Elke vrijdag begeleid ik de redactie bij het maken van de uitzending voor de Nacht van KRO-NCRV op NPO Radio 1. Ik doe de samenstelling en eindredactie en leer de Radioschoolers in een jaar tijd alle kneepjes van het radiovak. 

Wat is jouw ervaring in de radiowereld?

Al meer dan 10 jaar mag ik meewerken aan de mooiste en beste radioprogramma’s van de NPO. Mijn ervaring heb ik vooral opgedaan bij programma’s voor NPO Radio 2, NPO Radio 5 en 3FM. Zowel in vast dienst verband als freelance en zowel als regisseur als producer of als redacteur. Zo heb ik onder andere mogen werken op de Olympische Spelen in Rio, de Stemweek voor de Top 2000 mogen produceren en zelfs ooit de Gouden Radioring gewonnen met Bert Haandrikman ;-). 

Daarnaast ben ik podcastcoördinator van de podcastafdeling van KRO-NCRV. 

Mythe Klaus

Leeftijd: 36

Geboorteplaats: Groningen

Favoriete artiest: Elton John

Wat is voor jou de kracht van radio en podcast?

Allebei hebben ze een andere kracht wat mij betreft. Met radio kun je de luisteraar mega snel bereiken en is de lijn heel kort en laagdrempelig. Binnen één telefoontje of appje heb je contact met jouw publiek. Dat maakt het voor mij een prachtig medium. 

Met een podcast kun je in hele korte tijd de luisteraar meenemen in jouw wereld en even helemaal onderdeel laten zijn van jouw verhaal (mits je het goed doet). 

Naar welke programma's of podcasts luister jij graag?

Met stip op 1 staat voor mij het radioprogramma Spraakmakers. Ghislaine kan als geen ander interviewen maar weet toch altijd lucht te brengen aan haar soms pittige gesprekken en onderwerpen. In Spraakmakers word je voorzien van het nieuws van de dag, maar altijd met een interessante invalshoek. De samenstelling van het programma zorgt er bij mij voor dat ik blijf luisteren. En dat is knap in het grote aanbod aan radioprogramma’s! 

Als podcastcoördinator ben ik natuurlijk DOL op podcasts luisteren, en vooral op verhalende. Mijn forever favoriet blijft toch S-Town. Het is zo idioot knap hoe de makers van een op het oog klein verhaal, je meesleuren in een wereld waar je niet meer uit wil stappen en waarvan je echt niet kan stoppen met luisteren. 

Daarnaast maken de vrouwen van Audiocollectief Schik maken wat mij betreft ook echte pareltjes voor je oren!

Andere begeleiders

Thomas van Vliet

Thomas van Vliet: 'We laten je verder horen dan je oor lang is'