Pastoor: Pfizer redde mijn leven

Uden, 25 november 2021 - Pastoor John van de Laar uit Uden heeft gisteren het ziekenhuis verlaten om thuis te herstellen van COVID-19. Dat laat het bestuur van de Parochie Sint Petrus gisteren op Facebook laten weten. Zelf zegt de Brabantse priester dat het aan zijn dubbele vaccinatie is te danken dat hij betrekkelijk snel van de intensive cafe af kon. 

De rooms-katholieke zielzorger deed de afgelopen twee jaar een recordaantal uitvaarten omdat Uden en omgeving zwaar door de pandemie waren getroffen. Toen de 56-jarige Van de Laar vorige week zelf met corona op de ic belandde, was het dorp flink aangedaan.

“Het overkwam mij zomaar uit het niets: een longontsteking én Covid19. Ik was zo ziek van het ene op het andere moment. Zo snel als ik ziek werd, zo herstelde ik weer enigszins”, schreef de populaire priester zelf.

"Het was even duister, de ziekenzalving door pastoor Pieter Scheepers, het kenbaar maken van mijn wensen wanneer dingen anders zouden lopen, het gaf rust en licht in het duister. Zeker geen angst! Dat is geen verdienste, maar genade. Dit gebeuren van twee weken zal zijn plek weer krijgen. Wel is heel duidelijk dat de inentingen met Pfizer mijn redding zijn gebleken, daarom ook de korte opname.”

John van de Laar
John van de Laar, pr.