Rome, 8 december 2021 – Paus Franciscus heeft vanochtend op dit hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis de Zuil van de Onbevlekte op de Piazza Mignanelli bezocht. Net als vorig jaar deed de Heilige Vader dat vanwege de pandemie in alle vroegte om te voorkomen dat er een menigte ontstaat. In voorgaande jaren werd de ceremonie in de middag gehouden.

Om 6.15 uur legde de bisschop van Rome bij het monument bloemen neer en bad hij enige momenten in stilte.

De Zuil van de Onbevlekte bevindt zich op de Piazza Mignanelli, een zuidelijke uitloper van de Piazza di Spagna, vlakbij de Spaanse ambassade bij de Heilige Stoel en het Paleis van de Propaganda Fide.

De erezuil, ontworpen door architect Luigi Poletti, werd opgericht in opdracht van paus Pius IX en werd gefinancierd door koning Ferdinand II der Beide Siciliën. Het monument herinnert aan de afkondiging van het dogma van de Ontvangenis van Maria door Pius IX op 8 december 1854.

Encyclopedie: Hoogfeest van Maria Onbevlekte Ontvangenis

Paus Franciscus heeft de Zuil van de Onbevlekte op de Piazza Mignanelli bezocht.
Pope Francis places a basket of flowers to place in front of the Column of the Virgin Mary during the annual feast of the Immaculate Conception at Piazza di Spagna in central Rome on December 8, 2021.