Rome, 27 november 2022 - Paus Franciscus heeft vandaag in zijn zondagse angelustoespraak gereageerd op twee aanslagen in Jeruzalem. Hij noemde deze “laf”. 

“Ik volg met bezorgdheid de toename van geweld en botsingen die al maanden plaatsvinden in de staat Palestina en Israël. Afgelopen woensdag hebben twee laffe aanvallen in Jeruzalem veel mensen verwond en een Israëlische jongen gedood; en op dezelfde dag is tijdens gewapende confrontaties in Nabloes een Palestijnse jongen om het leven gekomen”, zei de Romeinse pontifex tot de menigte op het Sint-Pietersplein.

“Geweld doodt de toekomst, verwoest het leven van jongeren en verzwakt de hoop op vrede. We bidden voor deze jonge mensen die gestorven zijn en voor hun families, vooral hun moeders. Ik hoop dat de Israëlische en Palestijnse autoriteiten het streven naar dialoog en het opbouwen van wederzijds vertrouwen, zonder welke er nooit een vredesoplossing in het Heilige Land zal komen, meer ter harte zullen nemen”, aldus Franciscus.

De politie vermoedt dat de explosies bij de twee bushaltes het werk is van Palestijnen. Er kwam zeker één persoon om het leven en er raakten veertien burgers gewond. In lokale media wordt gemeld dat de overleden persoon een jongen van 16 jaar oud is, die zowel het Israëlische als het Canadese staatsburgerschap heeft. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.