Pausen ingeënt

Vaticaanstad, 14 januari 2021 - Paus Franciscus en emeritus paus Benedictus hebben de eerste dosis van het coronavaccin van BioNTech/Pfizer ontvangen. Hun inenting maakt deel uit van het Vaticaanse inentingsprogramma dat gisteren van start is gegaan. Het is de bedoeling dat alle ingezetenen van het pauselijke staatje worden gevaccineerd. Over drie weken krijgt men daar de tweede dosis toegediend. 

De persdienst van de Heilige Stoel kondigde gisteren alleen de algemene start van het vaccinatieprogramma aan. Vandaag bevestigde de Vaticaanse woordvoerder Matteo Bruni dat Franciscus en Benedictus XVI zijn ingeënt.

Om privacyredenen zijn er geen foto's van de inentingen gemaakt.

LEES: Benedictus XVI wil worden ingeënt

In een TV-interview op de Italiaanse zender Canale 5 zondagavond zegt paus Franciscus dat vanuit ethisch oogpunt iedereen het vaccin moet krijgen. Wie dat niet doet, zet niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van anderen, aldus de Heilige Vader.

Medio december had Vaticaanstad haar ingezetenen en werknemers van de Romeinse Curie en hun medeverzekerden individueel gevraagd of zij een corona-vaccinatie wilden. Vóór Kerstmis moesten zij hebben laten weten of ze ingeënt wilden worden.

Er zijn volgens berichten ongeveer 10.000 doses van het vaccin van de in Mainz gevestigde fabrikant BioNTech en zijn Amerikaanse partner Pfizer besteld.