Persbericht

In het NPO 2-programma Chez Benali reizen schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida in zes afleveringen langs de geuren, geheimen en verhalen van Marokko en zijn keuken. Hun culinair-historische ontdekkingsreis brengt het echtpaar langs de kleurrijke en bewogen historie van Marokko en laat hen bijzondere personen ontmoeten. In elke aflevering staat één gerecht centraal, van Arganolie tot Bastilla. In deze derde aflevering: Bastilla.

Bastilla is het meest feestelijke gerecht van de Marokkaanse keuken. Dit ‘koningsgerecht’ dat vaak op bruiloften en partijen wordt gegeten, is een mengsel van kip, amandelen, kaneel en kruiden in een knapperig korstje van filodeeg.

Het maken van een goede Bastilla is niet eenvoudig. Abdelkader en Saida gaan voor een masterclass naar de Marokkaanse MasterChef Moha. Van hem leren ze dat de Marokkaanse keuken een plek is waar hartig en zoet met elkaar worden gecombineerd. Een bijzondere mix aan smaken, net zoals het land is. In de Bastilla proef je de Andalusische en Joodse invloeden, want in het gerecht komen  het Marokkaanse noorden en zuiden samen. De Benali’s reizen van het uiterste noorden, waar in Tanger nog steeds veel Andalusische muziek gemaakt wordt, naar het uiterste zuiden waar de amandelbomen groeien.

Chez Benali, dinsdag 11 juli om 19.00 uur op NPO 2.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880