Persbericht
Chez Benali, Marokko in 6 gerechten: Aflevering 2 - Bon Fortuna

In het NPO 2-programma Chez Benali reizen schrijver Abdelkader Benali en zijn vrouw Saida in zes afleveringen langs de geuren, geheimen en verhalen van Marokko en zijn keuken. Hun culinair-historische ontdekkingsreis brengt het echtpaar langs de kleurrijke en bewogen historie van Marokko en laat hen bijzondere personen ontmoeten. In elke aflevering staat één gerecht centraal: van Arganolie tot Bastilla. In de tweede aflevering is dit het gerecht Harira.


Harira is een hartige, krachtige groentesoep die tijdens de Ramadan, de periode van bezinning voor moslims, veel wordt gegeten in Marokko. Net als in het land zelf, komen in dit gerecht verschillende culturen samen. De Benali’s bezoeken de steden Tanger, Tétouan, Chefchaouen, Fès, Rabat en Marrakech. In de hoofdstad Rabat bezoeken ze de oude Oudaya-vesting waar ze de Andalusische versie van deze soep mogen proeven.

Voor de kruiden die gebruik worden in de ras el hanout gaan Abdelkader en Saida naar het zuiden van Marokko. In Marrakech ontmoeten ze de Amerikaanse bioloog Gary Martin die zich inzet voor het behoud van de inheemse kruiden.

Chez Benali, dinsdag 4 juli om 19.00 uur op NPO 2.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880