Persbericht

Donderdag 17 juli 2014: de wereld wordt opgeschrikt door het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne. Een ramp waarbij iedere Nederlander meeleeft, een ramp met grote persoonlijke gevolgen voor de nabestaanden van de 298 slachtoffers. Maar ook een misdaad die de levens raakt van betrokken professionals. Wordt de leegte gevuld na tien jaar? Is er ruimte voor heling? In KRO-NCRV’s documentaireserie De echo van MH17 vertellen nabestaanden en betrokken professionals, waaronder Mark Rutte, in vier afleveringen hun verhaal. Het aangrijpend vierluik staat stil bij de afgelopen tien jaar waarin de focus ligt op het leven iedereen ná deze gebeurtenis. Vanaf maandag 15 juli dagelijks te zien bij KRO-NCRV om 22.10 uur op NPO 2.

17 juli begint als een zonovergoten vakantiedag. Passagiers van vlucht MH17 zijn op weg naar Kuala Lumpur wanneer het boven Oekraïne dramatisch mis gaat. Inmiddels is het tien jaar geleden, maar nog steeds zit deze gebeurtenis in ons collectieve geheugen gegrift. In de documentaireserie van KRO-NCRV nemen nabestaanden en professioneel betrokkenen de kijker op indringende wijze mee terug in de tijd. Ze gaan terug naar de sleutelmomenten van de afgelopen tien jaar. De paniek en chaos in de eerste dagen, de moeizame repatriëring van de lichamen, de indrukwekkende colonne van rouwauto’s en de lange, moeizame weg naar het strafproces. Een documentaireserie die laat zien hoe tien jaar MH17 levens blijvend heeft veranderd.

Podcastserie De echo van MH17
Naast de documentaire brengt KRO-NCRV ook een bijbehorende vierdelige podcastserie uit. Journalist Herman van der Zandt reist langs vier betekenisvolle MH17 locaties. Zijn reis begint op het mediapark, waar hij op 17 juli voor het NOS journaal live verslag doet van de vliegramp. Persoonlijk betrokken experts en nabestaanden vertellen samen hun MH17 verhaal. Aan bod komen thema’s als de rol van de media, identificatie van slachtoffers, afscheid, rouwverwerking en de rechtspraak. Vanaf maandag 15 juli te horen via de bekende podcastkanalen.

De echo van MH17  is vanaf maandag 15 juli in een vierdelige documentaireserie dagelijks te zien bij KRO-NCRV om 22.10 uur op NPO 2.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880