Persbericht

De stoere Fieke woont in Arnhem samen met haar gepensioneerde vader en moeder die predikant van beroep is. In deze uitzending van KRO Puberruil Zapp (dinsdag 6 januari, 17.15 uur, NPO 3) ruilt ze met de hippe en stadse Anne uit Utrecht.

De sportieve Anne woont samen met haar ouders en twee zusjes in Utrecht. Het is een echt meidengezin waar altijd veel humor en gezelligheid is. Anne zit vol energie en wil niets van het leven missen. Met vader Joris deelt ze haar passie voor sport. Hij coacht haar hockeyelftal naar de top en samen trotseren ze de wind tijdens het windsurfen. Ook beste vriendin Anouk is dan graag van de partij. Anne vindt ze het belangrijk om alvast te sparen voor haar toekomst. Om haar spaarpot te spekken, verzint deze ondernemende dame de gekste ideeën. Zo heeft creabea Anne op Koningsdag haar zelfgemaakte tassen verkocht en gaf ze voorbijgangers een mooi make-upje of nagellakje. Regelmatig komen haar vriendinnen langs voor een gezellig slaapfeestje.

De spontane Fieke woont met haar ouders en zus Floor in Arnhem. Daarnaast heeft ze twee halfbroers en een halfzus van halverwege de dertig. Haar vader is 66 jaar, gepensioneerd en werkt vrijwillig als trambestuurder in het Openluchtmuseum van Arnhem. Kwebbelkous Fieke gaat graag bij haar vader op bezoek. Hier vermaakt ze zich met de oud Hollandse spelen die het museum biedt, zoals slaan op de Kop van Jut, sjoelen en karweitjes van vroeger: breien en kleding wassen, schrobben en bleken met de hand. Fiekes moeder is predikant in de vrijzinnig protestantse kerk. Het geloof wordt thuis niet strikt doorgevoerd in de opvoeding: hoop, vertrouwen en liefde zijn de belangrijkste waarden die worden bijgebracht aan de kinderen. Weer of geen weer, op zaterdag gaat de actieve Fieke op avontuur met haar scoutingclub.

Heeft Fieke het leuk tijdens het slaapfeestje met Annes vriendinnen? En hoe gaat haar opdracht in het centrum van Utrecht? Wat vindt Anne van het werk van Fiekes ouders? En hoe goed is zij in oud Hollandse spelen?

Kijk dinsdag 6 januari naar KRO Puberruil Zapp om 17.15 uur op NPO 3.

 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880