Persbericht

De helft van de Nederlanders is bewust bezig met de herkomst van hun eten, maar TikTokker Kelly Mexy, YouTuber Davaio en chef-kok Perry de Man gaan een stap verder. Een week lang verzorgen ze hun koe en duiken ze in de wereld van de vleesindustrie. Aan het einde van deze week ligt het vlees van hun verzorgde koe op hun bord, en moeten ze de beslissing nemen: willen ze het vlees nog eten als het beestje een naam heeft? Vlees smakelijk is vanaf vrijdag 4 oktober wekelijks te zien bij KRO-NCRV op het Youtube-kanaal van NPO 3. 

In de vierdelige serie Vlees smakelijk adopteren drie bekende influencers een koe genaamd Bertah. Gedurende vier dagen nemen zij de zorg voor Bertah op zich, die uiteindelijk geslacht zal worden en op hun bord terechtkomt. De serie laat mensen bewuster nadenken over de herkomst van hun voedsel. Zo helpen de influencers bij de geboorte van een kalf, brengen een confronterend bezoek aan slachthuizen, nemen deel aan anti-vleesprotesten en staan oog in oog met Bertah wanneer zij geslacht wordt. Aan het einde van de week staan zij voor een moeilijke keuze: willen ze het vlees nog eten nu het dier een naam heeft gekregen?

KRO-NCRV’s Mediadirecteur Sandra Hilster: “De online serie Vlees smakelijk past heel goed bij KRO-NCRV. Het is een serie die kijkers laat nadenken over de herkomst van hun voedsel. Net zoals bij Alles op Tafel, BinnensteBuiten en Keuringsdienst van Waarde, willen we mensen bewust maken over waar ons eten vandaan komt en zo kijkers inspireren om ieder voor zichzelf weloverwogen keuzes te maken.”

Youtuber Divaio
Divaio, bekend van zijn populaire YouTube-kanaal, is iemand die van vlees houdt in al zijn vormen. Hij staat voor de uitdaging om te ontdekken of zijn liefde voor vlees standhoudt, wanneer hij zelf voor koe Bertah moet zorgen. Wetende dat het uiteindelijk op zijn bord zal belanden.

Tiktokker Kelly Mexy
Kelly, één van de bekendste Nederlandse TikTokkers, eet vlees met mate en kiest zorgvuldig wat ze consumeert. Ze gaat de uitdaging aan om geconfronteerd te worden met het hele proces dat de koe doorloopt voordat deze geslacht wordt. “Ik vind het zielig, maar weet je wanneer ik het niet zielig vindt? Wanneer ik een restaurant zit, een wijntje op heb en zin heb in een biefstukje. Dat is zo hypocriet.”, Kelly in Vlees smakelijk.

Chef-kok Perry de Man
Perry, een gepassioneerde chef-kok uit Rotterdam, is geen vreemde in de slagerij, maar hoe zal hij reageren op de persoonlijke band die ontstaat door voor een dier te zorgen? Kan hij nog steeds met hetzelfde enthousiasme vlees bereiden als hij het dier zelf heeft grootgebracht?

Vlees smakelijk is vanaf vrijdag 4 oktober wekelijks te zien bij KRO-NCRV op het Youtube-kanaal van NPO 3.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880