Persbericht

Nederland zit vol metToonzetters, mensen die de kracht van muziek inzetten buiten de concertzaal, om impact te maken in de samenleving. Vaak zijn dat mensen die in alle bescheidenheid hun werk doen, bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, op scholen, de wijken, de kerk, het bedrijfsleven. Toonzetters brengen verbinding, blijdschap en troost. Tijd om hen uit de schaduw te halen en de aandacht te geven die ze met hun werk verdienen. De Ochtend zoekt Toonzetters in het gehele land.

De Ochtend maakte eerder een succesvolle radioserie over een aantal van die Toonzetters. Eindredacteur Marielle van Kilsdonk: "Uit de reacties bleek dat er nog zoveel meer projecten en mensen zijn die muziek gebruiken om het leven van een ander mooier en beter te maken. Daarom maken we nu een tweede, langere serie reportages waarin ‘Toonzetters’ in bijvoorbeeld de zorg, wijk en het onderwijs in het zonnetje gezet worden".

Toonzetters is vanaf 1 februari elke woensdag te horen bij De Ochtend op NPO Klassiek.

Ken jij of ben jij zo’n Toonzetter? Laat het ons weten!

Stuur je toonzetter in en leg uit waarom zijn of haar werk zo belangrijk is. Onze redactie kiest de mooiste initiatieven uit en één van onze verslaggevers komt langs voor een radioreportage en een filmpje.

 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880