Aan de vooravond van de 106de editie van de Nijmeegse Vierdaagse zendt KRO-NCRV een speciale uitzending uit ter ere van het twintigjarige jubileum van het programma Het gevoel van de Vierdaagse en het afscheid van Fons de Poel als presentator en eindredacteur van het programma. De extra aflevering is te zien op maandag 15 juli om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

In de aflevering blikt Fons terug op de afgelopen twintig jaar en wat er zich allemaal heeft afgespeeld: klimaatverandering, afgelastingen, covid, veiligheidsprotocollen. “Maar in de kern is de Vierdaagse vol vrolijkheid, ontroering, gekte, lijden en liefde nooit veranderd”, typeert De Poel. “Met bewondering voor de prestatie van die tienduizenden wandelaars. Maar ook met een knipoog. Een uniek kijkfeest.” 

Ook praat Fons, die zelf uit Nijmegen komt, met ‘Vierdaagse-verslaafde’ Bianca Duppen, marsleider Henny Sackers, historicus Herman Pleij en jeugdvriend en wandelaar Jacques Thielen. “Maar ik kies vooral ook voor hilarische fragmenten uit die twintig jaar. Het is een wondere wereld die aan je oog voorbijtrekt”, aldus Fons. “Natuurlijk ga ik het programma missen, maar ik ga heel veel andere mooie dingen doen en daar verheug ik mij echt op. En ik ga natuurlijk wel gewoon naar Nijmegen toe om dit keer heerlijk rustig te kijken met een biertje in de hand”.

 Sandra Hilster, mediadirecteur KRO-NCRV: “Fons heeft Het gevoel van de Vierdaagse alle jaren vol passie en enthousiasme gepresenteerd. KRO-NCRV bedankt hem voor de toewijding aan het programma, waarbij hij verslag heeft gedaan van de uiteenlopende en persoonlijke verhalen van de wandelaars van de Vierdaagse. Ik kijk uit naar zijn aflevering, waar twintig jaar ervaring als presentator en eindredacteur samenkomt en het de aandacht krijgt die het verdient.”

20 jaar Het gevoel van de Vierdaagse wordt geproduceerd door Panda Media in opdracht van KRO-NCRV. Wie de presentatie van Fons overneemt wordt op een later moment bekend gemaakt.

20 jaar Het gevoel van de Vierdaagse, maandag 15 juli 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Het gevoel van de Vierdaagse, dinsdag 16 juli t/m vrijdag 19 juli 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer informatie

Algemene persvoorlichting
Lisa Fluttert

Programma

Het gevoel van de Vierdaagse

Presentator

Fons de Poel

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880