Persbericht

Professor Alice Roberts, chef-kok Tom Kerridge, en journalist Sean Fletcher willen de kookkunst, de gezondheid en het banksaldo van de kijker verbeteren door enkele feiten over ons voedsel aan de orde te stellen. 

Chef-kok Tom Kerridge wil onze kookkunst verbeteren. In de eerste aflevering is hij in Poole and Weymouth en helpt hij mensen die problemen hebben met het bereiden van vis en gepocheerde eieren. Hij laat ook zien hoe je door pekelen perfect varkensvlees op tafel zet.

Professor Alice Roberts laat zien dat driekwart van het eten uit de supermarkt bacteriën bevat die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Ze neemt ook glutenvrije producten onder de loep.

Journalist Sean Fletcher kijkt wat er veel gebruikte producten zit, zoals in pasta.

The Food Detectives: woensdag 10 mei om 22.30 uur op NPO 3

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880