Nieuw: Petrus in het land

Vanaf zaterdag 20 februari kijk je elke week naar het nieuwe KRO-NCRV programma Petrus in het land!

Vanaf zaterdag 20 februari opent iedere zaterdag een nieuwe Protestantse kerk haar deuren. In Petrus in het land maken we kennis met lokale kerkgemeenschappen in Nederland. We ontmoeten inspirerende voorgangers, ontdekken de verhalen van bijzondere kerkgebouwen en zien hoe kerkleden hun geloof in de praktijk brengen. Elke uitzending wordt afgesloten met een bijzonder lied.

We trekken het hele land door om te laten zien dat op praktisch elke straathoek inspiratie, troost en bezieling te vinden is. Maar we gaan ook niet voorbij aan de schoonheid van de kerkgebouwen zelf. Elk gebouw heeft zo zijn eigen verhaal of bijzondere geschiedenis. 

Petrus in het land betekent thuiskomen in de kerk. Of het nou een grote stadskerk, of een kleine dorpsgemeente is. Nu we fysiek niet meer samen kunnen komen bieden we met Petrus in het land troost: een plek waar iedereen welkom is.

Petrus in het land
Dominee Marco Batenburg
Petrus in het land
De Goudse glazen

In de eerste aflevering van Petrus in het land nemen we een kijkje bij de Sint-Janskerk in Gouda. Met zijn 123 meter is dit de langste kerk van Nederland. Wie de Sint-Jan inloopt valt stil bij het zien van de 72 prachtige gebrandschilderde ramen.

De Sint-Jan heeft een grote, levendige gemeente met leden die op allerlei manieren handen en voeten geven aan hun geloof. In de eerste aflevering van Petrus in het land geeft dominee Marco Batenburg je een inkijkje in zijn gemeente.

KRO-NCRV & De Protestantse Kerk Nederland

Petrus in het land is een tv-programma dat KRO-NCRV maakt samen met steun van de Protestantse Kerk Nederland.