We doen behoorlijk veel tegen ons zin in. En gaandeweg verliezen we onze eigen grenzen uit het oog. Wat mankeert ons toch? En kan het ook anders? Annemiek Schrijver zoekt het uit in De verwondering podcast

Niet zeuren: die mantra lijkt wel in ons grondwater te zitten. Discipline en flinkheid hebben ons ver gebracht, maar heeft er ook voor gezorgd dat Annemiek Schrijver veel tegen haar zin gedaan heeft. Gewoon omdat ze niet beter wist. 

‘Dan maak je maar zin’. Die veelgehoorde woorden ging Annemiek op een gegeven moment ook tegen zichzelf zeggen. Tot ze er enorm genoeg van kreeg, dat dansen in andermans agenda, zich aan regels en dogma’s houden die niet van haar zijn. 

'Bijna iedereen gaat zonder gevoel door het leven, als een soort robot'

Lisette Thooft in De verwondering podcast

Ook aan jonge mensen ziet ze dat ze vaak over hun grenzen gaan. Grote opdrachten aannemen, veel te hoge hypotheken aangaan en ingewikkelde huwelijksfeesten plannen, alleen om dat de ander dat wil. Is dat de oorzaak van de burn-out?

Wat mankeert ons toch? En kan het ook anders? In De verwondering podcast gaat Annemiek te rade bij een wijze vrouw: schrijver Lisette Thooft. 

Op de hoogte blijven van De verwondering podcast?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief

Annemiek Schrijver