In het nieuwe seizoen van Anita wordt opgenomen loopt Anita Witzier mee in de ouderenzorg. Ze ziet hun dagelijkse realiteit, hoe pijnlijk die ook kan zijn. We geven een kleine teaser van de aflevering in Boxtel.

In het verpleeghuis in Boxtel dat ooit is opgericht om oudere religieuzen op te vangen, wonen naast paters en zusters allerlei bewoners met verschillende culturele achtergronden. Het verzorgingshuis wordt hard getroffen door het coronavirus. 

Anita maakt kennis met Hasan Sahin (79) en zijn zoon Cihan. Hasan woont sinds anderhalf jaar op de afdeling Sefkat. En waar Cihan eerst dacht nu hebben we onze vader verloren aan de dementie, is hij blij dat zijn vader in het verpleeghuis woont. De medebewoners van zijn vader zijn als “familie” geworden voor hem.

Het verpleeghuis bevindt zich midden in de coronabrandhaard in Brabant en wordt ongelooflijk hard getroffen. Verschillende bewoners die Anita heeft ontmoet tijdens de opnames komen door het virus te overlijden. Ook Cihan heeft door corona vervroegd afscheid van zijn vader moeten nemen.

Anita wordt opgenomen, zondag 4 oktober om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1