Vakantieseizoen is begonnen! Met z’n allen kamperen, naar het strand of met de auto een paar daagjes weg. Heb je met het gezin een lange rit voor de boeg? Hier onze leukste podcasts die je kinderen op de achterbank zoet houden!  

Apennoten 

Een vrolijke, muzikale en avontuurlijke podcastserie voor kinderen vanaf 4 jaar. Heb je zin om leuke liedjes en mooie verhaaltjes te luisteren? Doe dan gauw de deksel open van de Apennotenkist! Deze kist zit niet alleen vol muziek, er zitten ook allerlei avonturen in. In Apennoten leren kleuters op een speelse manier muziek maken. Samen met presentator Pepijn Gunneweg zingen ze nieuw geschreven kinderliedjes en begeleiden ze zichzelf op kleine, vaak zelfgemaakte instrumenten. Een educatieve, interactieve en vrolijke muziekles nieuwe stijl. 

Droomtheater het oor 

Hele dagen dekenforten bouwen, tekenen, en achter een scherm zitten. Doodop raak je ervan. Wat is er lekkerder dan aan het eind van zo’n dag je ogen te sluiten, je oren te spitsen en je mee te laten voeren naar een andere wereld. De jeugdpodcast Droomtheater het oor is een voorleesservice voor vermoeide ouders en jonge avontuulijke kinderen. Konijn Jibbe vertelt elke aflevering een verhaal over ‘Het Begin’. Hoe begon jij? Hoe begon muziek? Hoe begon de wind? Jibbe heeft alle antwoorden. Of zoals hij het zelf zegt: 
 
het zijn verhalen van beginnen 
omdat als we iets niet zeker weten 
we net zo goed iets kunnen verzinnen 

Ezelsoren 

In de podcast Ezelsoren gaat ezel Huug op zoek naar antwoord op grote vragen van kleine kinderen. Elke aflevering staat één filosofische levensvraag centraal, en die vraag is de aanleiding voor een onderzoekend avontuur van Huug en zijn jonge vriend Albert de sprinkhaan. Samen vertrekken ze steeds weer op een nieuwe zoektocht vol grappige ontdekkingen en maken zij spelenderwijs kennis met historische figuren als Freud en Vincent van Gogh. 

Missie Voelspriet 

In de 8D-audio podcast Missie Voelspriet onderzoeken boswachter Tim en Emmely Voelspriet allerlei bijzondere kleine beestjes. Beleef spannende en grappige avonturen met Nederlandse insecten. Krimp mee met Emmely, en ontmoet de mysterieuze mini-inwoners van onze bossen, tuinen en wateren. Ga je mee op missie?  (Voor 8D audio-ervaring is luisteren met koptelefoon aan te raden).