Dit zijn de leukste buitenactiviteiten voor kinderen (en ze zijn nog gratis ook)

Weekend! Wie wordt er niet blij van? Toch ligt bij kinderen verveling al snel op de loer... Met deze activiteiten krijg je je kids mee naar buiten. 

Pluktuin

Ben je weleens met je kind naar een pluktuin geweest? Door heel Nederland zijn tuintjes te vinden waar je samen met je kind een eigen boeketje kan samenstellen. Leuk en leerzaam! Want hoe heten al die verschillende bloemen? En waarom zoemen er zoveel bijen omheen?

De meeste pluktuinen zijn geopend van begin juli tot en met eind september. Hier vind je een pluktuin bij jou in de buurt.

Pluktuin zoeken

Beestenbrigade Dropping

Is jouw kind ook zo'n fan van Beestenbrigade? Goed nieuws, want je kunt zelf een Beestenbrigade Dropping spelen. Dit kan met een klein groepje, maar is ook ideaal voor een kinderfeestje in een grotere groep. De kinderen kunnen letters verdienen met verschillende opdrachten en krijgen een echte videoboodschap van boswachter Tim. Lukt het ze om het woord te raden?

Beestenbrigade Dropping

Boswachter Tim - Beestenbrigade

Beestenbrigade

In dit vrolijke, inspirerende en educatieve tv-programma voor én met kleuters staat dierenwelzijn en het zorgen voor dieren en natuur centraal. Boswachter Tim trekt het land in om de natuur een handje te helpen.

Lees meer!

Natuurzwemmen 

Wat is er nóg leuker dan zwemmen in een zwembad? Zwemmen in natuurwater! Want dan bouw je de mooiste zandkastelen of dammetjes van stenen. Wie durft er als eerste het koude water in? En hoe krijg je het zo snel mogelijk weer warm? Als je de sprong durft te wagen, vind je hier een lijst met de mooiste zwemplekken door heel Nederland.

Waar kan ik natuurzwemmen?

Klimmen

Begint jouw kind al te gapen als je voorstelt om een stukje te gaan wandelen? Ga dan naar een wandelgebied waar je kunt klimmen. Denk aan een bos met een mooie klimboom, of misschien wel de klimduin in Schoorl. Plezier gegarandeerd - zoals te zien in deze aflevering van Beestenbrigade.
 

Beestenbrigade terugkijken

Wil jij meer weten over vergroenen, buitenleven en natuur?

Schrijf je dan in voor de Morgen kan groener nieuwsbrief!

Buitenles